THEME
Shout Here!
Posted at Sunday, June 10, 2012, Leave Your Sparkle[s] (0)
ASSALAMUALAIKUM DAN HAI ALLS.. 
DAH AGK LAMA CILAT X B'CELOTEH KAT SINI, RINDU RASANYA.. 

OKEH, KALI INI KITA NAK CAKAP PASAL BELAJAR BAHASA ASING.. :)

DAH DEKAT SEMINGGU CILAT DUK BLAJAR MEMBACA BAHASA KOREA, DAN IANYA CUKUP MUDAH DIFAHAMI. HANYA SEMINGGU, CILAT DH BOLEH BACA SLOW2 SETIAP PERKATAAN KOREA.. BAGI CILAT, ADALAH TIDAK SALAH UNTUK BELAJAR BAHASA ORANG LAIN BG MENAMBAH ILMU PENGETAHUAN, AND BENDA TU PUN BGUS UTK KITA.. KALAULAH ADA REZEKI LEBIH KE KOREA, XDELA KITA SESAT DI NEGARA ORANG.. BETUL TAK? LAGIPUN SERONOK BELAJAR BAHASA ORANG LAIN. SAMA JE MACAM KITA BELAJAR BAHASA INGGERIS.. SERONOK KE TAK KGKWN? MESTI LA SERONOK KAN, BILA KITA DPT MEMBACA DAN FAHAM BAHASA TERSEBUT.

HARI PERTAMA CILAT BELAJAR TU PUN DIA DH BG LATIHAN, MULA-MULA TU PENING.. BENDA APA YG DIE TULIS NI.. CILAT SEARCH LAGI DEKAT YOUTUBE CARA UNTUK SEBUTAN.. DAN DALAM SESI PEMBELAJARAN DLM UTUBE TU, DIE BG TNJUK AJAR YG SGT LGKAP DN MUDAH UTK DIFAHAMI.. CILAT X PERGI KELAS BAHASA KOREA PN.. YG MENJADI CIKGU CILAT HANYALAH UTUBE SEMATA-MATA. SANGAT SERONOK BILA KITA DAPAT BELAJAR SESUATU BNDA YG KITA TAK PERNAH BELAJAR. HEHE.. 

SEKARANG PUN CILAT MASIH BELAJAR LAGI DEKAT UTUBE DGN LEBIH MNDALAM. NANTI BILA DAH PANDAI MEMBACA, BARULAH KITA BELAJAR SESI UNTUK MEMAHAMI MAKSUDNYE PULE... TAK GITU? HEHEH.. SAMA JUGA MACAM BAHASA INGGERIS KAN? KITA BELAJAR UTK MEMBACA DAN MNYEBUT DLU, BARULAH MEMAHAMINYE.. BTUL TAK..?

HA, KALO KENGKAWAN NAK BELAJAR JUGAK, BOLEHLA CARI "HOW TO SPEAK / READ KOREAN" TP JGN LUPA.. CARI YANG BUSYATOM.COM. ^_^

Labels:

NEWER POSTOLDER POST